пʼятницю, 18 травня 2018 р.

День матері!!!


Перший подарунок, який дає нам мати, – це життя,
 другий – любов, і третій – розуміння.
(Донна Брауера)
    17 травня 2018 року у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки відбув ся творчій вечір присвячений «Дню матері». Організаторами свята стали майстри виробничого навчання Антонюк Світлана Володимирівна та Мінченко Наталя Аркадіївна.
       Мама... Рідна і прекрасна, оспівана поетами, увічнена художниками. В усіх народів, в усі віки, жінка - матір була уособленням святості, ніжності і любові. Її мудрість поважали в сім'ї, прислухалися до її порад, знаходячи в них спокій і надію.


       Де і коли виникло це свято, ми дізнаємось звернувшись до історії. А почалось все з того, що маленька американка Анна Джарвіс 9 травня 1905 р. втратила рідну матусю. Два роки провела вона в глибокій жалобі. У той час і зародилася у неї думка присвятити один день у році матерям усього світу.
Анна писала сотні, тисячі листів до газет, до законодавців, до губернаторів штатів, президента США і керівників інших країн. Лише у квітні 1910 року губернатор штату Західна Вірджинія встановив День матері і цей день було оголошеним обов'язковим державним святом.
Вперше в Україні, в Галичині, це свято відзначалося в 1929 році. У цей день люди в національному одязі йшли зранку до церкви на богослужіння, а пізніше тисячі дітей під звуки музики, з квітами в руках йшли вулицями міст чи сіл до площі, де відбувалося свято. Пісні, вірші, вистави, виставки виробів, квіти, жарти, сміх були адресовані матерям. Після 1939 року це свято було заборонене. Але відновлюється Україна, а разом з нею і ті свята, які були дорогими нашому народові. З 1990 року Свято матері повернулося в Україну і святкується у другу неділю травня.
Ведучими вечора були Якубовська Марина (учениця гр. №16) та Борта Григорій (учень гр. №21).

Під час вечора гості мали змогу прослухати пісні у виконання Андрієць Інни Юріївни та Бєлік Аміни (учениці гр. №16).




Приємним дарунком для всіх глядачів був танець у виконанні вихованок зразкового гуртка класичного танцю «Гармонія».

На завершення вечора учні та викладачі мали змогу переглянути музичний кліп створений Пушкарьовою Ольгою Миколаївною на пісню Скрябіна «Мам», в якому взяли участь учні училища, працівники та їх діти. В результаті ми мали змогу переглянути душевний, реальний та життєвий музичний кліп. Справжні люди, справжні емоції, справжні життєві ситуації.




Немає коментарів:

Дописати коментар