пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

1 грудня - день боротьби зі СНІдом

      Традиційно 1 грудня увесь світ відзначає День боротьби зі СНІДом в ім’я соціальної терпимості та розширення обміну інформацією про пандемію, що швидкими темпами розповсюджується по усіх регіонах земної кулі. Саме такі спільні дії служать справі зміцнення організованих зусиль по боротьбі з ВІЛ/СНІДом.

       Проблема поширення ВІЛ-інфекції впродовж майже 30 років усе ще залишається актуальною для світової співдружності. Сьогодні масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини набули глобального характеру і постають реальною загрозою соціально-економічному розвитку більшості країн світу.

     При цьому Україна, починаючи з 2004 р., досягла значного прогресу у боротьбі з ВІЛ/СНІДом, зокрема, в наданні лікування людям, які живуть з ВІЛ. Наразі в нашій країні більше 62 тисяч ВІЛ-інфікованих осіб отримують антиретровірусну терапію, із них понад 80% - за кошти державного бюджету.
      Упродовж 2014 року Український Уряд та Парламент доклали максимальних зусиль, аби забезпечити необхідним лікуванням ВІЛ-інфікованих співгромадян: ухвалено Загальнодержавну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки  та підготовлено пакет документів до Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на фінансування програм боротьби з ВІЛ/СНІДом в Україні у 2015-2017 роках на отримання гранту розміром 130,5 млн. дол.


Немає коментарів:

Дописати коментар